Σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα – Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα» που προσφέρεται για τους φοιτητές/τριες Ζ΄ εξαμήνου του Π.Τ.Ν. από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών με διδάσκοντα τον Αν. Καθ. Γ. Γκωλέτση (τηλ.: 2651005093, goletsis@uoi.gr).

Το μάθημα της Επιχειρηματικότητας στοχεύει στη μετάδοση βασικών γνώσεων λειτουργίας επιχειρήσεων, οικονομίας των επιχειρήσεων και στρατηγικού σχεδιασμού. Οι φοιτητές αναμένεται να κατέχουν δεξιότητες ανάλυσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (εσωτερικού – εξωτερικού), διαμόρφωσης επιχειρηματικών μοντέλων και καθορισμού βασικών στρατηγικών της επιχείρησης. Οι φοιτητές αναμένεται να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας των επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να δραστηριοποιηθούν ως στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι μελετητές και/ή ως επιχειρηματίες.


Για τη βαθμολογία του μαθήματος λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός στην τελική γραπτή εξέταση (70% του τελικού βαθμού) καθώς και η επίδοση σε γραπτή ομαδική εργασία (30% του τελικού βαθμού). Προαιρετικά, οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση της επιχειρηματικής λειτουργίας και ανάπτυξης με τη χρήση καινοτόμου εξειδικευμένου λογισμικού (Business Games που προσομοιώνουν τις λειτουργίες της αγοράς).

Το μάθημα αυτό παρέχει τις απαιτούμενες γνώσεις για την παρακολούθηση του μαθήματος «Ειδικά Θέματα Επιχειρηματικότητας» στο εαρινό εξάμηνο.


Το μάθημα προσφέρεται κάθε Δευτέρα (13:00-15:00) και Πέμπτη (13:00-15:00) στις αίθουσες διδασκαλίας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών (κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης).