Αξιότιμες κυρίες,

Αξιότιμοι κύριοι,
 
εκ μέρους του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή κ. Μηνά Η. Πασχόπουλου, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, παρουσιάζει στο διαδικτυακό κοινό το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής.

Ο Διευθυντής του Μουσείου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης μας ξεναγεί ψηφιακά στις αίθουσες του Μουσείου όπου φιλοξενούνται εκθέματα σχετικά με την Ιατρική επιστήμη κατά θεματικές περιοχές: Αρχαία Ιατρική, φαρμακευτικά φυτά και βότανα, φαρμακεία, κλινικές, εξοπλισμός 19ου και 20ου αιώνα, νομίσματα, γραμματόσημα, απεικονίσεις ιατρικών θεμάτων και εικόνες ιατρών που αγίασαν.
Η συλλογή του Μουσείου είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και διατρέχει την ιστορία της Ιατρικής από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Την ξενάγηση μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς στον σύνδεσμο: https://www.uoi.gr/psifiaki-xenagisi-sto-moyseio-istorias-tis-iatrikis-toy-panepistimioy-ioanninon/

και στο κανάλι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=vfTuRzHHDZU&t=6s

Από τη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων