Αγαπητοί φοιτητές,

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Ακαδημία Γκονκούρ στο Παρίσι, το Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδας.
Η διοργάνωση αυτή αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της σχέσης των Ελλήνων φοιτητών με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό μέσω της λογοτεχνίας.
Η πενταμελής ομάδα φοιτητών (κριτική επιτροπή) που θα συγκροτηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα κληθεί να διαβάσει τα υποψήφια λογοτεχνικά έργα από το πρωτότυπο, να συζητήσει και να αξιολογήσει το περιεχόμενό τους σε συνεργασία με τους καθηγητές-συντονιστές τους.
 
Στη συνέχεια, θα καταθέσει την κριτική και την ψήφο της για τα τέσσερα μυθιστορήματα που έχει προκρίνει για φέτος η Ακαδημία Γκονκούρ. 
 
Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με τους τέσσερις συγγραφείς μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Προαπαιτούμενο είναι η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.
Παρακαλούμε θερμά να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διεύθυνσης Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (piro@uoi.gr),  αναφέροντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου),  το Τμήμα και το τυπικό εξάμηνο φοίτησης, καθώς και το επίπεδο γλωσσομάθειας.