Προς

τους/τις φοιτητές/τριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών
που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις δράσεις κινητικότητας 
Erasmus+, Σχέδιο 2023_2η συμπληρωματική προκήρυξη

Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώνουμε ότι η αίτησή σας για κινητικότητα Erasmus+ εγκρίνεται (με χρηματοδότηση) βάσει των αποτελεσμάτων κατάταξης, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Τμήματός σας.

Σχετικά με

– τους φοιτητές/τριες που πρόκειται να μετακινηθούν για Σπουδές (βραχυχρόνια κινητικότητα), 5 έως 30 ημέρες φυσική παρουσία
Η Υπηρεσία μας θα ολοκληρώσει τη διαδικασία του ‘nomination’ (ανακοίνωση του ονόματός σας στο παν/μιο υποδοχής) και θα αφορά κινητικότητες που μπορούν να υλοποιηθούν έως 31 Ιουλίου 2025.

Οι φοιτητές/τριες έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιούν και να παρακολουθούν το e-mail τους που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.
Επίσης, πρέπει να μελετήσουν τις πληροφορίες για τους ‘exchange/erasmus students’ του Πανεπιστημίου υποδοχής, ώστε να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους και η εύρεση στέγης.

Πληροφορίες για τις επιπρόσθετες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές/τριες, 2-3 μήνες πριν την κινητικότητά τους, σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο: https://piro.uoi.gr/info/161/ehete-epilegei-gia-periodo-spoydon-ti-prepei-na-kanete-prin-tin-kinitikotita

– τους φοιτητές που πρόκειται να μετακινηθούν για Πρακτική Άσκηση
Η Υπηρεσία μας θα ολοκληρώσει τη διαδικασία του ‘nomination’ (ανακοίνωση του ονόματός σας στον φορέα υποδοχής) και θα αφορά κινητικότητες που μπορούν να υλοποιηθούν έως 31 Ιουλίου 2025.Οι φοιτητές/τριες θα λάβουν χρηματοδότηση για μέγιστο χρονικό διάστημα 4 μηνών. Εάν πρόκειται να διανύσουν μεγαλύτερη περίοδο πρακτικής άσκησης, θα λάβουν την ιδιότητα του φοιτητή Erasmus χωρίς υποτροφία.

Οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία μας 2-3 μήνες πριν την προγραμματισμένη κινητικότητα για το εξωτερικό.

Πληροφορίες για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο: https://piro.uoi.gr/info/163/ehete-epilegei-gia-periodo-praktikis-askisis-ti-prepei-na-kanete-prin-tin-kinitikotita

Τονίζεται ότι όσοι φοιτητές πρόκειται να μετακινηθούν άμεσα για πρακτική άσκηση, χρειάζεται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν με την Υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση th.tsekoura@uoi.gr (T. 26510-07312).

Σας συγχαίρουμε και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Για το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
Γραφείο Βασικής Δράσης Erasmus+ KA1