Αγαπητοί φοιτητές,

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Ακαδημία Γκονκούρ στο Παρίσι, το Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδας.

Η διοργάνωση αυτή αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της σχέσης των Ελλήνων φοιτητών-φοιτητριών με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό μέσω της λογοτεχνίας.

Η πενταμελής ομάδα φοιτητών που θα συγκροτηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα κληθεί να διαβάσει τα υποψήφια λογοτεχνικά έργα από το πρωτότυπο, να συζητήσει και να αξιολογήσει το περιεχόμενό τους σε συνεργασία με τους καθηγητές-συντονιστές τους.

Στη συνέχεια, θα καταθέσει την κριτική και την ψήφο της για τα τέσσερα μυθιστορήματα που έχει προκρίνει για φέτος η Ακαδημία Γκονκούρ.

Προαπαιτούμενο είναι η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

Παρακαλούμε θερμά να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας έως τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διεύθυνσης Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (piro@uoi.gr), αναφέροντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, ιδρυματικό e-mail και αριθμό τηλεφώνου), το Τμήμα και το τυπικό εξάμηνο φοίτησης, καθώς και το επίπεδο γλωσσομάθειας.

Με εκτίμηση,

Πηνελόπη Γκέκα
Προϊσταμένη
της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
———————————–
Τ. 26510 07105
E. piro@uoi.gr