Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Έμφυλη Βία: αναγνώριση, διαστάσεις, διαχείριση, πρόληψη». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai.

Ομιλητές θα είναι:

Η δρ. Κοινωνιολογίας, Διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου , μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία» Ανδρομάχη Μπούνα- Βάιλα με θέμα «Κανονικοποίηση και έμφυλη βία: Καταλαβαίνουμε όλοι το ίδιο;»

Ο Πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος,Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κώτσης με θέμα «Η έκθεση των παιδιών στην ενδοοικογενειακή βία»

Ο Υπαστυνόμος Α’ στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων Μιχαήλ Καλατζόγλου «Ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας» και

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», Καθηγητής Αγωγής Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλειος Κούτρας με θέμα «Η πρόληψη της έμφυλης βίας ως κρίσιμος παράγοντας διαχείρισης του φαινομένου».

Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Πρόσκληση               afisa (2)