Η Ανοικτή Παιδική Βιβλιοθήκη και οι Εκδόσεις Levantes σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πολύγλωσσου – ακουστικού κόμικ:

Στη χώρα που δεν είχε κύκλους
σενάριο: Σταύρος Αθανασιάδης
εικονογράφηση: The Krah

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 7 μ.μ στο Καφέ – Πολυχώρο Myrtillo στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (Τριφυλίας & Λάμψα Αμπελόκηποι, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Δημήτρης Πεπελάσης
    Οικονομολόγος
  • Φλώρα Σαρτζετάκη
    Εκδότρια, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης του φορέα “Πλόες”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Ερευνών
Συντονισμός:
  • Φωτεινή Αβδελλή
    Βιβλιοθηκονόμος, Πρόεδρος Δ.Σ της Ανοιχτής Παιδικής Βιβλιοθήκης
Στον έξω χώρο θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες δράσεις για παιδιά από την Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Ξεφύλλισε το δωρεάν ψηφιακό βιβλίο ›
Το κόμικ «Στη χώρα που δεν είχε κύκλους» είναι μια τετράγλωσση (Ελληνικά – Αγγλικά – Φαρσί – Αραβικά) έντυπη, ακουστική, και ψηφιακή έκδοση που προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά με διαφορετικό γλωσσικό υπόβαθρο, αλλά και αναπηρίες να μοιραστούν μία κοινή ιστορία.

Έχει σχεδιαστεί σαν μία συνολική καλλιτεχνική εμπειρία: εκτός από την πλούσια εικονογράφηση, η αναγνώστρια μπορεί να συνδεθεί με το μουσικό σύμπαν της έκδοσης. Η πρωτότυπη μουσική που έχει γραφτεί και ενορχηστρωθεί για την έκδοση, καθώς και ηχητικά εφέ που ντύνουν την αφήγηση αποτελούν τη ψηφιακή εκδοχή του κόμικ που είναι διαθέσιμη στη σελίδα της Ανοικτής Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Το κόμικ είναι μέρος της δράσης «Στη χώρα που δεν είχε κύκλους – ένα βιβλίο προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά», η οποία υλοποιήθηκε με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την ενίσχυση των γραμμάτων και του βιβλίου.

Η Ανοικτή Παιδική Βιβλιοθήκη είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο για την πρόσβαση του παιδιού στο βιβλίο. Αποτελεί μία πρωτοβουλία νέων επιστημόνων και επαγγελματιών (βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, διαπολιτισμικών μεσολαβητών, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, νομικών), με στόχο τη δημιουργία μιας πρότυπης παιδικής βιβλιοθήκης στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την υλοποίηση δωρεάν πολιτισμικών δράσεων, με επίκεντρο πάντα το έντυπο και ψηφιακό βιβλίο.