Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
A+ R A-

2ο Θερινό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗ  ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

Διοργανώνεται από το Π.Τ.Ν. και υποστηρίζεται από το ΚΕΣ του Χάρβαρντ

 

 Σχετικά:

1. Έντυπο θερινού σχολείου
2. Δελτίο τύπου
3. Tηλεοπτικό σποτ που μεταδίδεται από την ΕΡΤ
4. Σύντομο τηλεοπτικό αφιέρωμα στην περυσινή δράση

Πληροφορίες: 

κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη,
Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Προγράμματος, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
Fellow of  2014 Harvard Olympia Program,  Harvard University,. email: nitsi (at) cc.uoi.gr, tel.: 2651005722

web: http://summerschool.ac.uoi.gr/ 

 Banner.jpg

 

5_ANDROS.JPG

 

 

 

 

 

6_KOLYMPARI2.JPG

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του 2ου Θερινού Πανεπιστημίου με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας – Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα». Ειδικότερα, η δράση της οποίας Ακαδημαϊκή Διευθύντρια είναι το μέλος ΔΕΠ του Π.Τ.Ν. κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ελληνικών και διεθνών ακαδημαϊκών και δημοσιογραφικών φορέων.

Το πρόγραμμα είναι συνέχεια της περυσινής ακαδημαϊκής δράσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία στην Άνδρο. Φέτος διευρύνεται με δύο κύκλους και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και το Γραφείο Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προσφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους.

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν κατόπιν αξιολόγησης. Το 2ο Θερινό Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει καθημερινές τετράωρες διαλέξεις, εργαστήρια, συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών στο τέλος κάθε εργαστηρίου/διάλεξης, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί Καθηγητές από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια. Στη Διεθνή Τιμητική Επιτροπή  συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ του Π.Τ.Ν. και εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Τις εικόνες των αφισών φιλοτέχνησαν ο σκιτσογράφος κ. Ηλίας Μακρής και ο εικαστικός κ. Ηλίας Δελλόγλου, ενώ το έντυπο υλικό επιμελήθηκε ο κ. Γιάννης Μαμάης από τις εκδόσεις Gutenberg.

Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Γλώσσα, Εξουσία και ΜΜΕ – Από τα κλασικά κείμενα στον σύγχρονο δημόσιο λόγο» θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο (Γαύριο) από 10 έως και 17 Ιουλίου 2016.

 Ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά (Κολυμπάρι) από 16 έως και 22 Αυγούστου 2016. Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Και οι δύο κύκλοι προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό και βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. 

Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργου: Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών
Μεταβατικό Κτήριο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
45110 - Πανεπιστημιούπολη
Ιωάννινα

Χάρτης

map

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

campus