Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
A+ R A-

Ανακοίνωση για το μάθημα "ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ"

ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

Στο μάθημα αυτό θα γίνει αναφορά σε σημαντικούς σταθμούς της παγκόσμιας και της ελληνικής ιστορίας της μουσικής και της μουσικής αγωγής. Έτσι θα γίνουν αναφορές στο μουσικό πολιτισμό της αρχαιότητας, στο δυτικοευρωπαϊκό μουσικό πολιτισμό, στα ρεύματα του 20ου αι. και στη μουσική πρωτοπορία, στην ελληνική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, στη δημοφιλή μουσική, στη μουσική κινηματογράφου, στις μουσικές του κόσμου. Παράλληλα σε κάποιες συναντήσεις θα υπάρχει και ειδική αναφορά στις αντίστοιχες μουσικοπαιδαγωγικές εξελίξεις.

Το μάθημα μπορεί να θεωρηθεί μάθημα γενικότερης μουσικής παιδείας και έχει στόχο να ενισχύσει τις μουσικές γνώσεις και τη ευαισθησία των συμμετεχόντων, να γεννήσει ενδιαφέροντα και να διευρύνει τους ακουστικούς ορίζοντες.

Σε μια πιο απτή κατεύθυνση θα επιδιώξουμε:

- να ακούσουμε πολύ ακουστικό υλικό από τα είδη και τις ιστορικές φάσεις που θα πραγματευτούμε,

- να αναπτύξουμε ένα συστηματικό διάλογο πάνω σε ζητήματα σχετίζονται με τη φύση της μουσικής και το ρόλο της σε μια κοινωνία.

Ο αριθμός φοιτητών που μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα είναι 200 και η δήλωση του μαθήματος γίνεται κανονικά και υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

Κωδικός μαθήματος στο ecourse: music2

 

Ο Διδάσκων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών
Μεταβατικό Κτήριο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
45110 - Πανεπιστημιούπολη
Ιωάννινα

Χάρτης

map

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

campus