Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
A+ R A-

Ανακοίνωση για το μάθημα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ"

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Εαρινό Εξάμηνο 2018-19

Στο μάθημα αυτό έμφαση δίνεται έμφαση τόσο στη δημιουργικότητα, όσο και στην εφαρμογή στην πράξη.

Οι συμμετέχοντες στο μάθημα θα πρέπει να είναι σε θέση να προετοιμάσουν, να υλοποιήσουν και να αξιολογήσουν δραστηριότητες, τις οποίες θα χαρακτηρίζει η δημιουργικότητα των παιδαγωγών και η προσπάθεια ενίσχυσης της δημιουργικότητας των παιδιών. Γίνεται λοιπόν ένα βήμα προς την πράξη.

Βασική προϋπόθεση είναι οι μουσικές δραστηριότητες να εφαρμοστούν σε παιδιά Νηπιαγωγείου. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο πλαίσιο της πρακτικής, είτε σε οποιοδήποτε άλλο, ανεπίσημο πλαίσιο. Όποιος δηλαδή επιθυμεί να συμμετέχει, θα πρέπει να διασφαλίσει με κάποιον τρόπο, ότι θα μπορέσει σε κάποιο Νηπιαγωγείο (ή και σε άλλο πλαίσιο) να υλοποιήσει το σχέδιο μίας μουσικής δραστηριότητας (τουλάχιστον μία φορά). Θα επιδιωχθεί οι δραστηριότητες να οργανωθούν από ομάδες δύο ατόμων.

- Θα υπάρξει σύντομη παρουσίαση του σχεδιασμού πριν και αξιολόγηση και αναστοχασμός μετά τη φάση εφαρμογής με τα παιδιά. Σε αυτές τις εργαστηριακές συναντήσεις θα παίρνονται απουσίες. Λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος της Πρακτικής και έτσι δε θα υπάρχουν κατά τη διάρκεια αυτή εργαστηριακές συναντήσεις. Εξαιτίας όμως του ότι οι Πρακτικές θα γίνουν προς το τέλος του εξαμήνου, μπορεί να προγραμματιστούν και κάποιες έκτακτες συναντήσεις. Θα προκύψουν δυσκολίες στον προγραμματισμό, για το λόγο αυτό παρακαλώ να ενημερώνεστε τακτικά στη σχετική σελίδα του μαθήματος στο ecourse (κωδικός music4).

Για να οργανωθεί η όλη διαδικασία όσο γίνεται καλύτερα, ορίζεται ότι ο ανώτερος αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 120. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν το μάθημα από τη Δευτέρα 4/2 μέχρι και την Πέμπτη 7/2 στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής (3ος όροφος) στην κ. Μπουκουβάλα.

Τέλος, όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο μάθημα, καλό θα είναι να έχουν ήδη παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα από τα μαθήματα μουσικής στο Τμήμα μας.

 

Ο Διδάσκων

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών
Μεταβατικό Κτήριο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
45110 - Πανεπιστημιούπολη
Ιωάννινα

Χάρτης

map

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

campus